Jest coś bardzo satysfakcjonującego w naprawdę dobrych tacos, wypełnionych warzywami, zieleniną i rozbitym awokado. Są obfite, a jednocześnie zdrowe. Wybierając składniki dobrej jakości, meksykańskie tacos nie muszą być traktowane jako posiłek, który można oszukać w ciągu dnia - mogą stać się codzienną podstawą.
I tak oto powstały te tacos ze słodkich ziemniaków i czarnej fasoli. Są tak proste w przygotowaniu. Trzeba je tylko podgrzać, złożyć i zjeść. Wyglądają i smakują imponująco przy minimalnym wysiłku - co, powiedzmy sobie szczerze, bardzo lubimy.
Te kolorowe tacos świetnie nadają się na kolację w ciągu tygodnia lub jako część większego dania na przyjęcie. Możesz nawet zostawić składniki w osobnych miseczkach i poprosić gości, aby sami zbudowali swoje tacos. Bonus: są wegańskie i bezglutenowe, jeśli użyjesz autentycznych tortilli ze 100% kukurydzy. Poważnie, nie oszczędzaj na tortillach.
Z tego przepisu powstaną 4 naprawdę obfite tacos, które wystarczą dla około dwóch głodnych osób. Możesz też rozłożyć go na sześć mniejszych tacos. Przepis można też łatwo podwoić lub potroić.
Przygotować 4 duże tacos
Składniki:
Instrukcje: